AliExpress Romania

Ghid Aliexpress, cum sa folosesti site-ul aliexpress.com


Cum sa cumperi de pe AliExpress

In acest articol vom discuta despre modul în care cumpăram de pe AliExpress, și va servi drept un ghid detaliat al etapelor necesare recomandate de urmat înainte de a cumpăra un produs pe AliExpress. Ne vom uita la probleme cum ar fi găsirea de produse de marcă pe AliExpress, să identificam un vânzător bun, tipurile de plăți care sunt permitse de platforma chineză, cum să contactați furnizorii, etc ... Astea fiind spuse, putem începe.
 

Ce este AliExpress? Este sigur sa facem cumpărături pe acest site?

AliExpress a devenit cel mai mare magazin online din lume. Acest magazin chinezesc este utilizat de trei ori mai mult Amazon și eBay împreună, și este prima platformă online de cumpărare în multe țări. Trebuie doar să spun că există milioane și milioane de oameni ca tine care cumpara pe AliExpress.

Cu toate că noi trebuie să clarificăm un lucru: AliExpress într-adevăr nu este un magazin on-line, ci o platformă care acționează ca un intermediar și conectează intre ei mii de cumpărători cu milioane de vânzători. Printre multele funcții ale acestui magazin, este controlul asupra vânzătorilor ca acestia sa respecte standardele stipulate. Ei sunt de asemenea responsabi pentru protejarea cumpărătorului în cazul în care apare orice problemă (AliExpress nu tolereaza de furnizori, care nu respectă regulile, și sunt pedepsiți prin închiderea magazinelor  și expulzarea de peplatforma).

 

Cum sa identificam vânzătorii de încredere

Odată ce știi cum gasesti produsele pe AliExpress este foarte important să se ști de la cine să cumperi. Va trebui să evaluam furnizorii care oferă cele mai bune produse și au reputație mai bună. Acest lucru se va face urmând acești pași:

1- Uită-te la scorul pe care AliExpress la dat vanzatorului. Acest lucru este în partea de sus - dreapta a paginii. medalii (reputație), diamante (reputație foarte bună) sau coroane (reputatie excelenta). Dacă faceți clic pe aceste evaluări se vor vedea scorurile medii ale vânzătorului cu privire la "comunicare cu client", "articol la fel ca in descrierea" și "viteza de livrare". În cazul în care evaluările sunt mijloace verzi, ele sunt peste media AliExpress, iar în caz contrar, sunt în roșu.

2 - Al doilea lucru pe care trebuie să facem este de a examina comentariile din partea consumatorilor. Acest lucru ne va da o idee foarte bună despre calitatea produsului și satisfacția generală a cumpărătorilor. De asemenea, ne va oferi informații cu privire la transport si daca produsul este așa cum e descris de către vânzător.


3 - În cele din urmă, dacă dorim putem să ne uităm la cât mai mulți oameni care au cumpărat produse de la acest vânzător. În cazul în care există un număr suficient de vânzări și evaluări ale consumatorilor (stelele și procentajl) sunt in numar ridicat,  atunci putem fi siguri că acesta este un vânzător de încredere.

4 - CONTACTAȚI VÂNZĂTORUL - Ori de câte ori avem o întrebare (oricât de mică), cel mai bine este să contactați vânzătorul pentru informatii. Putem întreba despre originalitatea produsului, în cazul în care produsul poartă în mod corect logo-ul ( "Voi vorbi despre acest lucru în sectiiunea logo-uri) și, de asemenea, sa trimita fotografii cu produsul in privat. Oricum, atunci când avem orice dubiu, este foarte important să intrebam, pentru a evita astfel surprize (deși acestea sunt rare), atunci când produsul va ajunge acasa.

Diferentiaza-un produs original de o replica

Când mergem să cumparam, în multe cazuri, pentru a distinge un produs original, de o replica pe AliExpress este foarte dificil, deoarece replicile sunt foarte bine făcute. Dacă sunteți în căutarea unui original 100%, există câteva lucruri care ne vor ajuta sa ne hotaram. Primul este prețul: dacă vom vedea că un produs nu este mult mai ieftin decât într-un magazin oficial putem deduce că acesta este unul original (falsurile sunt mult mai ieftine).

În al doilea rând, uitativa la denumirea produsului daca include cuvântul "original", pentru că dacă da vânzătorul se angajează să trimită produs original. Și ceva asemănător, deși chiar sigur, sunt produsele cu această etichetă de "autenticitate asigurată."
Dacă vom vedea acest sigiliu, putem fi siguri că produsul este original. AliExpress este extrem de strict cu acest lucru. Dacă un vânzător nu este cinstit și pune sigiliul pe descrierea produsului, AliExpress va închide magazinul lor. Dacă ați efectuat o achiziție și se dovedește că produsul nu este original, tot ce trebuie să faceți este să contactați AliExpress să ia măsuri. În ceea ce dovedește că produsul este contrafăcut, vă va returna banii, vânzătorul va închide magazinul și în cele mai multe cazuri, veți ramane cu produsul.
 
Cum cumpăr / Plăți / Protecție cumpărător

Două dintre metodele de mai jos descrise vin cu protecția cumpărătorului . Acest lucru înseamnă că sunteți protejat de AliExpress dacă se întâmplă ceva cu comanda. Atunci când o achiziție se face și se face plata, AliExpress reține banii până când primiți produsul acasă și să-l deschideti. Numai atunci când dati "OK" AliExpress va trimite bani către vânzător. Practic acționează ca un intermediar.

1 - Escrow / Alipay - Risc pentru cumpărător: Nici unul

Metoda de Escrow / Alipay este foarte similar cu sistemul de plată Paypal. Când se utilizează escrow banii sunt păstrati de un terț, eliberati numai atunci când cumpărătorul confirmă primirea produsul. Escrow este o metoda foarte popular în AliExpress și, de asemenea, pentru alte tranzacții on-line, în general, deoarece protejează atât vânzătorul, cât și cumpărătorul. Tot ce trebuie să faceți este sa deschideti un cont Alipay și reîncărcati cu suma de bani pe care doriți sa o cheltuiti. Așa cum am spus este o metodă foarte sigură pe AliExpress, astfel încât să aveți mai multe garanții.

2 - Card  Bancar ( cea mai comuna ) - Risc pentru cumpărător: Nici unul

Sistemul de plată prin card bancar funcționează practic ca si escrow , AliExpress actioneaza ca un intermediar și să păstreza banii până când vom da aproba venirea produsului.

3 - Transfer bancar - Risc pentru cumpărător: Mediu

Cu un transfer bancar vânzătorul va primi plata înainte ca produsul sa ne ajunga acasa. Așa că, dacă ceva nu merge bine în timpul procesului nu sunt multe garanții ca primim banii înapoi, pentru acest motiv, nu este o metodă foarte recomandata. Cu un transfer bancar direct către vânzător AliExpress ofera protecție consumatorilor.
 
 

Comments
0
avatar