AliExpress Romania

Ghid Aliexpress, cum sa folosesti site-ul aliexpress.com

Aliexpress are propriul sistem de plată sigur numit "ESCROW". Atunci când plasaţi o comandă utilizând Escrow (majoritatea furnizorilor acceptă acest lucru) banii sunt retrasi din contul tău bancar şi sunt stocati la Aliexpress. Furnizorul nu primeşte bani până când nu primiti produsul si nu confirmati "Confirma comanda primita" in pagina "Comenzile mele", sau când protecţia dumneavoastră"cumpărător" se încheie (pana la 60 zile). Acest lucru înseamnă că, dacă ceva cu produsul dumneavoastră este nu în funcţie de ce pagina de produs a spus apoi pot deschide un litigiu (de asemenea, în pagina de ordinele mele) şi să negocieze un acord cu vânzătorul (de obicei, va ajunge să păstreze elementul şi să obţină o rambursare completă prin Paypal) şi după aceea puteti lasa un feedback negativ avertizare altor cumparatori despre autenticitatea produsului. Ţineţi minte că toată lumea poate face screw-ups şi ar trebui să evite furnizori din cauza una sau două feedback negativ, excepţia cazului în care se întâmplă să fie o temă recurentă.

 

Vă reamintim că deşi AliExpress respectă o politică foarte strictă de verificare a fiecărui furnizor înainte de autorizarea acestuia ca membru, nu toţi furnizorii sunt de fapt calificaţi, iar unii dintre ei pot fi şi necinstiţi. Pentru a evita astfel de neplăceri, trebuie să verificaţi credibilitatea furnizorului care vă oferă marfa de care sunteţi interesat – prin feedback şi rating/note, nivelul furnizorului şi alte detalii listate pe pagina cu detaliile produsului. Dacă se întâmplă să fiţi nemulţumiţi de tranzacţie, nu uitaţi să apelaţi la AliExpress în scurt timp.

 

O dată lansată comanda va trebui să verifici periodic contul pe Aliexpress deoarece vei fi informat în timp real despre statusul comenzii tale. O dată ce comanda a foat expediată vei primi un cod numit tracking code cu care vei verifica în orice moment unde se află coletul pe care urmează să-l primeşti ca urmare a achiziţiei de pe Aliexpress. Verificarea locatiei in orice moment al comenzii de pe Aliexpress o poti face pe site-ul Postei Romane la adresa urmatoare:

https://www.posta-romana.ro/track-trace.html

După ce primeşti si verifici coletul ai opţiunea de a anunţa faptul că ai recepţionat comanda si că este totul ok. Numai după ce tu anunţi acest lucru Aliexpress îi virează banii plătiţi de tine vanzătorului. Practic Aliexpress este un intermediar sau o interfaţă între un cumpărător şi un vânzător. În cazul nefericit în care nu primeşti coletul poţi anunţa şi banii îţi vor fi înapoiati de Aliexpress. De asemenea poţi anunţa în cazul în care produsul vine cu defect sau este altul faţă de ce ai comandat. Cu siguranţa Aliexpress îţi va rezolva problema.

La o comandă poţi alege transport prin poşta sau prin curierat rapid. Dacă alegi Poşta comanda va ajunge la tine in aprox. 3-4 săptămâni. Dacă alegi prin Dhl de exemplu livrarea va fi mai rapidă ( aprox. 10 zile) însă vor fi costuri suplimentare.